GEZOCHT:

 
 
(JONGE) MENSEN DIE MEE WILLEN DOEN AAN DE MUSICAL
 
"PETTICOAT"

          pattie

De geplande uitvoering is in het voorjaar van 2020.

 

HET VERHAAL VAN PETTICOAT

 

Petticoat was in seizoen 2010/2011 een geheel nieuwe Nederlandse musical van Joop van den Ende Theaterproducties, geschreven door André Breedland met muziek van Henny Vrienten.

Petticoat is het humoristische verhaal van het meisje Pattie uit Winschoten dat graag weg droomt in haar toekomst maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt: ze wil zangeres worden.

Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze uiteindelijk de tegenwinden kan trotseren.

Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart.

Met thema's zoals de schaduwkanten van het leven in de showbizz en de universele strijd tussen ouders en hun kinderen.

                                                                                                                        

                    Zeg niet    "IK KAN NIET ZINGEN"   want dat valt best mee! 

                    Wij oefenen elke maandagavond om 20.00 uur.  

                    Kom gerust eens, geheel vrijblijvend, langs om te luisteren of mee te doen.

Waar: het Clockhuys, Brinkhorst in Haren.

Wanneer: iedere maandagavond van 20 uur tot 22:15 uur (behalve in de schoolvakanties)

Start: September 2018

Opgave bij: Yvonne van Leeuwen, tel. 050 5340198

 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

"Amerika - Amerika"  

 

Was één groot feest!     

 

Bent u er de volgende keer ook bij?

    

 

Niet voor niets waren van de vier voorstellingen er drie totaal uitverkocht
  En naast de vele lovende woorden van het aanwezige publiek mochten wij van  Jaques J d' Ancona "kenner bij uitstek" drie sterren en een klinkende recensie ontvangen.                                                                                 
  
Hieronder treft u zijn bevindingen.   

Gebeurtenis: musical Amerika Amerika Van: Brink, Sanders .en Bokkinga

Door: Thalia.

Waardering *** drie sterren.

Bewerking/regie: Fred Rutting

Muzikale leiding/gitaar: Petra Abeln

Combo: o.l.v. Eddy Muntendam

Met: Maikel-Owen van Deest, Janneke Pieters-ma, Gonda Jonker, Bente Dijkman, Jerry Klune, Jasper Groeneveld, Sigrid van Veen Laura Stam, Femke Speerstra, Yvonne van Leeuwen, dansers, koor e.a.

Gezien: 17/3 Haren, 't Gorechthuis Publiek: 255 (twee voorstellingen, vrijwel vol)

Nog te zien: 24 en 25/3  

Daar was hij van, de gelief­de Jos Brink (gestorven in 2007): entertainment in een verguld lijstje van dramatiek en sentiment. Met Frank Sanders presenteerde hij hun eer­ste musical Maskerade in 1979.  Het werd een klapper. Gestimuleerd door die 344 speelbeurten, lanceer­den ze in 1981 Amerika Amerika, dat zich afspeelt tegen de achter­grond van de dreiging van de Twee de Wereldoorlog, opkomend nazis­me en Jodenhaat. En niettemin mei nog veel meer glitter in de combi van ernst en lol in samenhang met de composities van Henk Bokkinga die nooit een hit werden.    Caroline Kaart, Simone Kleinsma en Barrie Stevens kregen hoofdrol­len naast Brink en Sanders. Hoewel het duo daarna nog vijf musicals maakte, bleven ze ondergewaar­deerd, alsof niet zij het genre in ons land een enorme duw hebben gegeven. Daarom is het een daad van betekenis dat de van origine Harener Operette Vereniging Ame­rika Amerika op het repertoire heeft genomen. 

In 't Gorechthuis, jawel, waar ze op een minimalis­tisch podium woekeren met ruimte en changementen niet echt een ideale accommodatie, dus.  Onder omstandigheden - tussen de schuifdeuren, als het ware - past een buiging voor de creatives Fred Rutten en Petra Abeln.  Zij hebben een team van 35 m/v naar een respectabele voorstelling geleid.  Inclusief de sobere, actueel aangepaste slotmonologen, waarin de geramde ruis van voorafgaande scenes nu eens niet onnodig is aangezet.  Een enorme opgave voor amateurs, sommigen hebben een brede ervaring, anderen kijken met bange ogen de zaal in.  Dat is het gegeven op basis waarvan dialogen, koren en vocale solo's moeten klinken zoals het bedoeld is. Bovendien eisen de intriges aan boord van het schip tempo en inlevingsvermogen om een serie valse oneliners van Brink in wrange teksten de juiste toon mee te geven. Ik geef het je te doen.      Op diverse plekken is het ge­slaagd. De jonge Bente Dijkman komt een heel eind, terwijl Laura Stam meer mogelijkheden heeft dan ze waar mag maken.  Maikel-Owen van Deest is sterk in het dragende personage van de vluch­tende Joodse goochelaar en Jerry Klune; Jasper Groeneveld en Gerda Jonker zijn meer dan aanvaardbaar. Bonno Blauw zet een gedwongen anonieme kapitein neer en Sigrid van Veen klotst heerlijk overdreven over de reling als femme fatale. Hoe simpel kan het zijn? Beerta Bosch verwerft een open doekje als koningin Wilhelmina, maar Janneke Pietersma steelt de show in een prachtig cabaretesk lied van een gemankeerde schrijfster.

JACQUESJ.D'A